Coast Insurance Offices, Wadhurst, East Sussex

  • Cowan-Architects-Wadhurst-GF-Plan-01
  • Cowan-Architects-Wadhurst-FF-Plan-01

About This Project

Coast Insurance Offices

Wadhurst, East Sussex

Coast Insurance asked us to create a comfortable and modern working environment to help them consolidate all accommodation from their 3 existing sites in Wadhurst into one contemporary headquarters on the High Street.

The 3000 sq. ft. office successfully houses all 38 staff, with room for expansion, and provides a new front of house reception area for clients.

Additional to this welcoming public space, the Ground Floor accommodation provides a private meeting room, 3 office spaces and a newly created staff Breakout and Kitchenette area.

The First Floor is comprised of 2 large open plan offices, a larger Board Room and another Kitchenette.

The building is a former bank building and as such the Ground Floor banking hall is conducive to a grand and welcoming reception, with high ceilings.  The client wished to showcase these features so the design enhances them with lighting, contemporary finishes and a simple palette of neutral colours which bring the timber panelling back to life.

Acoustic glazing provides visual links to the back of house office area where private conversations can be undertaken whilst the space still feels very open and public.

Location

WADHURST | EAST SUSSEX

Category
Commercial
Tags
Commercial, Office, Refurbishment, Wadhurst