Comet Street

  • Cowan-Architects-Comet-Street-Photo-01

About This Project

This back-land, bad neighbour site, which was used for scaffolding storage, became available for an Architect/Developer bid.

The Practice prepared a winning design for 3 x 4bedroom town houses and 6 x 1 & 2bedroom flats.

Significant site restrictions and planning constraints were overcome through the design development and negotiations with the local PPA authority.

The solution was to divide the site into a 3½ storey corner plot for the 6 apartments with the block of 3 town houses, including basement areas, in a terrace.

A common language of materials was an important design influence.  Using a combination of grey multi concrete brick and corten steel to clad, the entrance bays and balconies were orientated to maximise diagonal views towards the communal courtyard opposite the site.

Textured brickwork detail further reinforced this concept.  Each town house has been designed with roof-lit basement/family areas, which were integrated within individual courtyards.

The flats share garden space and a roof terrace with access via the communal staircase.

As part of the conservation area, the aim of the project was to provide a development which further reinforced the regeneration underway in this quarter of Deptford.

Location

DEPTFORD | LONDON

Category
Residential
Tags
Deptford, London, Residential